Нотаріальна палата України є активним учасником у аналізі та обговоренні усіх нормативно-правових актів, які стосуються нотаріальної діяльності. Про це в інтервʼю From.com.ua розповіла Перший віце-президент Нотаріальної палати України Олена Кирилюк.
 
Вона в інтервʼю акцентувала увагу на тому, що на сьогоднішній день дуже важливим є вдосконалення законодавства у сфері нотаріату та усунення юридичних колізій. 
 
«По кожному законопроекту, проекту нормативно-правового акту Нотаріальна палата України проводить аналіз, висновки Нотаріальної палати є загальнодоступними, адже НПУ діє на засадах прозорості та відкритості», - зауважила Олена Кирилюк. 
 
На питання журналіста видання, хто з сучасних політиків має гарні законодавчі ініціативи та погляди щодо вдосконалення реєстраційного законодавства, Олена Кирилюк відповіла, що така людина – голова фракції «Європейська Солідарність» у ВР Петро Порошенко. 
 
«Думаю, що найвпливовіший політик з адекватними ідеями, стосовно того, як покращити законодавство у сфері нотаріату – Петро Олексійович Порошенко. Як з Петром Порошенко, так і з усією політичною партію "Європейська Солідарність", ми маємо спільні погляди на необхідність правильних, дієвих та якісних змін у реєстраційному законодавстві», - відверто розповіла Олена Кирилюк. 
 
Перший віце-президент Нотаріальної палати України запевнила, що вона і її колеги дуже цінують їхню співпрацю. 
 
«Це підтверджується відправленим нами листом із висловленням щирої подяки за плідну співпрацю, зокрема в аналізі, виявленні та висвітленні недоліків законопроекту № 9156-д від 01.05.2023 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення непорушності майнових прав», - поінформувала вона. 
 
Також вона подякувала окремо члену політичної партії «Європейська Солідарність» Олексію Гончаренку за сприяння блокуванню цього законопроекту шляхом внесення ним проекту постанови №9156-д-П від 04.05.2023 про скасування рішення Верховної Ради України від 03.05.2023 про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення непорушності майнових прав.
 
«Можу впевнено зазначити, що як з приводу вказаного та вже прийнятого законопроекту, так і в цілому, наші погляди щодо вектору розвитку нашої країни з фракцією "Європейської Солідарності" співпадають», - резюмувала Олена Кирилюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

0